Bazeni Plus » Dienste

Dienste

Tvrtka Bazeni Plus d.o.o. pruža svojim klijentima sve usluge u realizaciji projekta izgradnje bazena, od izrade nacrta do stavljanja objekta u funkciju (sistem ¨ ključ u ruke¨). Također, klijenti se mogu odlučiti za jednu ili nekoliko izdvojenih usluga iz procesa izgradnje bazena:

Planiranje idejnog rješenja

Planiranje je početni korak uspješne i kvalitetne realizacije projekta izgradnje bazena. Projektni nacrti služe za predviđanje svih relevantnih čimbenika i elemenata u procesu izgradnje i montaže opreme, olakšavaju komunikaciju između investitora i izvođača i omogućuju najefikasnije provođenje investitorovih ideja u djelo.

Građevinski radovi

Građevinski radovi uključuju iskop i izradu bazenske školjke željenog oblika i dimenzija, izradu strojarnice koja mora biti adekvatna (što bliže bazenu, dovoljno velika, suha i prozračna) opremi koja se u nju smješta i izradu kompenzacijskog spremnika za bazene s preljevom. Kvalitetno odrađeni građevinski radovi uvelike olakšavaju ravnanje i oblaganje mozaikom i općenito pridonose ukupnoj kvaliteti i dugotrajnosti bazena.

Montaža i instalacija opreme

Montaža bazenske opreme odvija se etapno u svim fazama gradnje, stoga je potrebana usklađenost i precizna komunikacija između investitora, građevinara i montažera opreme. Montaža opreme počinje ugradnjom elementa u pod bazena prilikom šalovanja a prije betoniranja podne ploče. Nastavlja se ugradnjom elemenata u zidove prilikom podizanja unutranjih oplata. Nakon betoniranja i rašalovavanja školjke bazena obavlja se postavljanje bazenskih cijevi od ugrađenih elemenata do strojarnice. Završnu fazu predstavlja montaža opreme u strojarnici.

Postavljanje rubnog kamena

Oko bazena se postavlja rubni kamen koji ima estetsku i funkcionalnu ulogu. Estetski doprinosi atraktivnosti cijelog objekta, a funkcionalno dijeli školjku bazena od šetnice i spriječava slijevanje vode sa šetnice u bazen. Najučestalije dimenzije rubnog kamena su 3 ili 5 cm debljine i 30 cm širine.
Postavlja se prije početka keramičarskih radova.

Ravnanje, hidroizolacija i postavljanje mozaika

Mozda i najosjetljiviji dio u procesu izgradnje bazena je postavljanje mozaika jer je praksa pokazala du su najveći problemi u funkcioniranju bazena na našem tržištu, uz ugrađivanje jeftine i nekvalitetne opreme, neiskustvo i nekvaliteta keramičara. Preporučujemo angažiranje keramičara koji su zaposleni unutar bazenske tvrtke i koji imaju višegodišnje iskustvo u radu s hidroizolacijom i postavljanjem mozaika u bazenima.

Rekonstrukcija i reinstalacija

Zbog prethodno navedenih problema (jeftina i nekvalitetna oprema, neprofesionalni keramičari i montažeri) potreba za većom ili manjom rekonstrukcijom bazena javlja se mnogo prije od očekivanja vlasnika, pa se prividna ušteda kod angažiranja tvrtki koje relativiziraju porijeklo bazenske opreme i ulogu keramičara i montažera (pa daju niže cijenu da bi privukli klijente i prekrili nekvalitetu) višestruko obije o glavu.

Servis i održavanje

Adekvatnim i redovitim servisiranjem bazena produžuje se vijek trajanja i preveniraju problemi koji mogu znatno umanjiti užitak korištenja bazena. Servis i održavanje bazena odnosi se na redovito čišćenje bazena, tretman kemikalijama (pH, klor, algicid. itd) i zamjenu dotrajalog potrošnog materijala i opreme.

Prodaja cjelokupne bazenske opreme

Tvrtka Bazeni Plus d.o.o. nudi cjelokupnu bazensku opremu, hidromasažne kade i stakleni mozaik najkvalitetnijih svjetskih tvrtki po najpovoljnijim cijenama. Dugogodišnjim poslovanjem u mogućnosti smo ponuditi bilo koji proizvod bilo kojeg proizvođača u bazenskoj industriji, ali u prodajni program uvrštavamo isključivo proizvode najkvalitetnijih tvrtki koje smo kroz višegodišnju montažu testirali. Kod bazenskih proizvoda čije su ključne karakteristike mehanika i elektronika (filteri, pumpe, automatska upravljanja, rasvjeta, efekti, itd.) prodajemo isključivo njemačke proizvode, kod proizvoda čija je ključna karakteristika dizajn (skale, tuševi, slapovi, mozaik, itd.) prodajemo i proizvode nekoliko vodećih europskih proizvođača, a za hidromasažne kade zastupnici smo vodeće svjetske tvrtke D1 SPAS koja proizvodi nakvalitetnije i najluksuznije hidromasažne sustave na svijetu.